Over bijzondere woorden

Bijzondere Woorden schrijven. Of dat nu aan het einde van iemands leven is, of juist in het begin van een nieuwe fase, tijdens een huwelijk. Voor beiden schrijf ik graag een verhaal...  En dat doe ik met heel veel plezier.
Als je mij zou vragen 'hóe doe je dat?' zou ik zeggen 'ik luister, ik drink thee en schrijf een verhaal'. Maar zou je het aan de mensen vragen voor wie ik eerder mocht schrijven, dan zouden ze vinden dat ik mezelf te kort doe. Voor die mensen betekent het zoveel meer dan de besproken woorden op papier krijgen. De kunst zit 'm vaak in de woorden die níet gezegd worden, de gevoelens die eerst onbesproken bleven.... om die ook vorm te geven... Zodat een verhaal écht is... Wat verbind je, wat vormt je, wat doet er juist zo'n pijn? Het heeft allemaal te maken met liefde. Het wordt een verhaal waarvan ik uiteindelijk hoop dat het je ráákt.

Als ik je mag helpen met het schrijven van verhalen, weet dan dat er iemand tegenover je zit die niet houdt van gebakken lucht. Ik houd niet van ‘gedoe' en ben erg pragmatisch ingesteld. Ik probeer nuchter en objectief te zijn, maar wel betrokken. Alles wat ik doe, doe ik met veel inzet en daarbij probeer ik altijd oog te houden voor de mensen om mij heen. Ik stel me kwetsbaar en onbevangen op, zodat ik naar je kan luisteren, ik je kan horen en zien. En het kan zelfs gebeuren dat ik met je lach én huil. Want ik ben immers ook maar een mens en geen schrijfmachine.

 

Wendy over afscheid ›

Wendy over trouwen ›