BlogMijn ontslag was super!

Ik kom uit de wereld van de prestige en de vette bonussen, in de tijd dat het met de financiële instellingen nog heel goed ging. Een salaris waar je ‘U’ tegen zei. Ik was er omringd door veel leuke collega’s, er waren ontelbare etentjes, feestjes en borrels… als ik wilde was er elke week wel wat te vieren. Was dat fijn? Ja zeker.

Maar ik moest ook wel eens dingen doen waar ik me niet prettig bij voelde. Vergaderen om het vergaderen bijvoorbeeld. Veel reizen om naar collega’s te luisteren die zichzelf zo belangrijk vonden en praten met een hete aardappel in hun keel (ik ben daar veel te nuchter voor). Ik moest dingen uitvoeren en regelen. Niet omdat het het beste was voor de klant, maar voor de interne promotie van de baas. Was dat fijn? Nee, helemaal niet.

 

Als je dan ’s avonds in de spiegel keek en je vroeg je af ‘Stel dat ik vandaag niet gekomen was, zou de bank dan omgevallen zijn? (Die illusie had ik overigens niet, begrijp me goed). Dan was het antwoord altijd ‘nee’. Dat had niets uitgemaakt. Met mijn werk kon ik het verschil niet maken.

Op zoek gaan naar een andere baan? Nee, dat durfde ik niet… ik had toch een huis, een gezin. Achteraf gezien begrijp ik waarom mensen dat 'gouden kettingen' noemen. Het oude vertrouwde niet durven loslaten.

 

Hoe mooi moest het zijn om een baan te hebben die je laat voelen nuttig te zijn. Dat leek me heerlijk. Een reorganisatie bood uitkomst. Mijn gedwongen ontslag is uiteindelijk het mooiste dat me is overkomen. Mijn ontslag was super. Want inmiddels kan ik zeggen: ik heb de baan waar ik wel het verschil kan maken.

 

Loop ik dan hele dagen te lachen? Nee! Sterker nog….ik ben ceremoniespreker en spreek op begrafenissen als uitvaartspreker en op huwelijken als trouwambtenaar. Een wereld waarin de contrasten bijna niet groter kunnen zijn.

 

Ik mag meekijken in het leven van iemand die er niet meer is, of iemand die zeer snel afscheid moet nemen van het leven. Ik hoor over één persoon, ik hoor over een heel gezin of familie. Vaak prachtige, mooie en ontroerende verhalen. Verhalen over intense liefde, over diep gewortelde haat. Verhalen over mensen moeten loslaten.
Woorden van einde.


Ik mag meekijken in het leven van mensen die veel van elkaar houden en hun liefde bevestigd willen zien in een huwelijk. Vaak prachtige, mooie en ontroerende verhalen. Verhalen over ontdekkingstochten op zoek naar ‘de Ware’. Verhalen over mensen mogen verbinden.
Woorden van begin.

 

Al die verhalen ráken mij. Ze maken mij zo veel rijker.
In mijn blogs neem ik je graag mee in de wereld van loslaten, de wereld van verbinden.
Neem ik je graag mee in mijn Bijzondere Woorden. Volg jij mijn blogs? Elke eerste van de maand vind je een verhaal op mijn site.